ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ουδείς γαρ πάντα έστι πανόλβιος = κανένας δεν είναι σε όλα τυχερός ( Θέογνις )



……ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Βικτόρια Πλζεν …: …  " Η Κύπρος είναι Ελλάδα "



















Τσέχοι οπαδοί της Πλζεν σήκωσαν πανό σε αγώνα εναντίον της Φενέρμπαχτσε που έγραφε :
 - Η Κύπρος είναι Ελλάδα. Προχθές στο 35ο λεπτό του ποδοσφαιρικού αγώνα Βικτόρια Πλζεν - Φενέρμπαχτσε πίσω από το τέρμα της τσεχικής ομάδας άνοιξε ένα πανό.Το πανό αυτό έστω και αν δεν πέτυχε τον στόχο του να αποθαρρύνει την Φενέρμπαξέ, προκάλεσε θυμό στους οπαδούς της.Το πανό έγραφε στα αγγλικά "Η Κύπρος είναι Ελλάδα" ενώ λίγο αργότερα μαζεύτηκε από τους Τσέχους οπαδούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ;
 Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζεται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς η επανεκκίνηση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας στη Β΄θμια Εκπαίδευση που τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει και  επανέρχεται ελπιδοφόρα μέσω του ΕΣΠΑ για τα σχολικά έτη 2012 - 2015.Σκοπός του προγράμματος είναι η μαθησιακή στήριξη των μαθητών που υστερούν στο σχολείο ώστε να εμπεδωθεί καλύτερα η διδακτέα ύλη και να βοηθηθούν ώστε να βελτιώσουν την επίδοσή τους στο σχολείο.  Συντελεί επίσης στην εξάλειψη των ανισοτήτων μεταξύ των μαθητών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε έναν σημαντικό  υποστηρικτικό θεσμό στην εκπαίδευση. Υπόσχεται δε τη δημιουργία 7000 θέσεων εργασίας αναπληρωτών καθηγητών.Με μεγάλη όμως έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως αποκλείεται από τη διαδικασία το Γυμνάσιο Φιλιατών. Η επίσημη αιτιολογία των υπηρεσιών του Υπουργείου είναι ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών (140) και η έλλειψη όμορων σχολείων δεν επιτρέπουν τη λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας. Σημειωτέον ότι στην πόλη λειτουργούν επίσης το Κέντρο Προστασίας Παιδιού και η Μαθητική Εστία, όπου φιλοξενούνται μαθητές που χρειάζονται την υποστήριξη της κοινωνίας και όχι τον αποκλεισμό.Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής θέσης της πόλης  και ενός παραμεθόριου Δήμου πρέπει η Πολιτεία να δώσει οπωσδήποτε τη δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος στους Φιλιάτες. Αρκετά χτυπήθηκε αυτή η πόλη από πολιτικές αστοχίες του παρελθόντος που οδηγούν στην ερήμωσή της.
…από : Αντιγόνη Φίλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου για το υδροηλεκτρικό φράγμα Καλαμά
 Κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στην μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος στο ποταμό Καλαμά ισχύος 5,8 MW. Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, επικράτησε ένταση με πολίτες εκπροσώπους φορέων και τους δημοτικούς συμβούλους που μειοψήφησαν, να αντιδρούν στην διαφαινόμενη ειλλημένη απόφαση της περιφέρειας για τη κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος.Παρούσα στην συνεδρίαση ήταν και η διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που προσπαθούσε να απαντήσει στον καταιγισμό ερωτήσεων και που ανέφερε πως το ποσό που αντιστοιχεί στους δήμους Σουλίου και Φιλιατών ως ανταποδοτικό όφελος να ορίζεται στις 40.000 ευρώ και πως μέσω διαβούλευσης θα αποφασιστούν και extra αντισταθμιστικά οφέλη.Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία της ελλιπής μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την οποία (καταγγελία) απουσιάζουν σημαντικά σημεία που αφορούν την βιωσιμότητα της πανίδας.Την ίδια στιγμή και για το ίδιο θέμα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά ενώ την Τετάρτη το θέμα περνά στην επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας.
…από : paramythia-online

Πουλά 836 ακίνητα το Δημόσιο στην Ήπειρο
 Όλα τα 836 ακίνητα πουλά το Δημόσιο στην Ήπειρο.Στρατόπεδα, παραθαλάσσιες εκτάσεις αλλά και το Πάρκο Λιθαρίτσια.Δεκάδες είναι τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου στην Ήπειρο, τα οποία έχουν περάσει ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ και οδεύουν προς πώληση σε ιδιώτες. Στρατόπεδα, εκτάσεις φιλέτα αλλά και παραθαλάσσια ακίνητα έχουν ήδη προεπιλεγεί από το Ταμείο. Συνολικά και σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του στα Γιάννινα ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες από τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, στην Ήπειρο έχουν καταγραφεί 836 ακίνητα εκ των οποίων έχουν προεπιλεγεί από το Ταμείο τα 66.Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε σε ορισμένα εξ αυτών – από τα πιο σημαντικά - κι είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ειδικά στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είτε τα διεκδικούσε, είτε είχε αποσπάσει δεσμεύσεις για παραχώρησή τους.Στα ακίνητα αυτά, όπως τα παρουσίασε ο κ. Αθανασόπουλος περιλαμβάνονται:
- Οι παλιοί στρατώνες στο κέντρο των Ιωαννίνων (Λιθαρίτσια)
- Έκταση του δημοσίου στην Πεδινή, δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη
- Το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή στην Πρέβεζα
- Παραθαλάσσια έκταση στην Αμμουδιά του Δήμου Πάργας
- Έκταση 83 στρεμμάτων στο Σεβαστό Παραμυθιάς
- Παραθαλάσσια έκταση 74 στρεμμάτων στη Σαγιάδα
- Η παράκτια έκταση του Αράχθου στην Άρτα.
Να σημειωθεί ότι η έκταση στα Λιθαρίτσια ήταν ιδιοκτησίας του ΕΟΤ και μετά τη διάλυση του οργανισμού είχε περάσει στο ταμείο. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μία απόφαση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και πολλές αντιδράσεις καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο στην καρδιά της πόλης.

Η Ανάδειξη του Ναού του Αρείου Διός στην Ελεούσα
Προκειμένου να προωθηθεί ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακκαβιά, που είναι μεγάλης σημασίας για τον νομό Ιωαννίνων και για την Ήπειρο γενικότερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο την εκπόνηση της μελέτης ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του ναού του Αρείου Διός στον Βορτοπό, στα όρια της Ελεούσας.Η μελέτη αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα (από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του συγκεκριμένου οδικού άξονα) για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εκπονήθηκε δε σε συνεργασία με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία (ΙΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων), στο πλαίσιο εγκεκριμένης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αρχιτεκτονικής μελέτης.Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης απέστειλε ήδη τη μελέτη στο Δήμο Ζίτσας, προκειμένου αυτός να ενημερωθεί.

Τιμήθηκε η πολιούχος της Άρτας Αγία Θεοδώρα
 Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών της Άρτας, της περιφέρειας και των γειτονικών νομών, εορτάστηκε στις 11 Μαρτίου, η μνήμη της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας. Το βράδυ της Κυριακής 10/3, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος. Την Δευτέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής, εψάλλη ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Ιγνατίου.Επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στους δρόμους της πόλης, στην οποία συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Άρτας, πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, οι Φιλαρμονικές του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς», του Μεσολογγίου, της Αμφιλοχίας, της Φιλιππιάδας και του Στρατού, καθώς επίσης και ο σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα».

Τροχαίο ατύχημα στην Πρέβεζα
 Ο σοβαρά τραυματισμός μιας νεαρής κοπέλας ήταν το αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Μαργαρώνας, στο δρόμο που ενώνει τον Άγιο Θωμά με την πόλη της Πρέβεζας, στο ύψος των εργατικών κατοικιών. Ειδικότερα, βέσπα, που βγήκε από παράδρομο και την οποία οδηγούσε νεαρή κοπέλα συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα, που κινούνταν με κατεύθυνση προς τον Άγιο Θωμά. Αμέσως στο σημείο έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε την κοπέλα στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας καθώς επίσης ανακριτικό όχημα της Τροχαίας και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ρύθμισαν την κυκλοφορία.

Συλλαλητήριο την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα για την απόσυρση του σχεδίου Αθηνά
Με μικρή συμμετοχή, από την πλευρά των φορέων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα,για τον καθορισμό των δράσεων κατά του σχεδίου Αθηνά.Το παρόν έδωσαν μόνο εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος του Ιατρικού συλλόγου (η οποία όπως δήλωσε έμαθε για την σύσκεψη τυχαία, διαβάζοντάς την στο μπλοκ μας) και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.Από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου παρόν ήταν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Σαμίου, ο αντιδήμαρχος κ. Μαρτίνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσώλης.Το παρόν έδωσε φυσικά και οι πλειοψηφία των σπουδαστών στο ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας.Οι φοιτητές από την αρχή έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους, προτείνοντας ως μέρα την εκδήλωσης-διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Μαρτίου και όχι την Τετάρτη που πρότεινε ο Δήμος.Μάλιστα έχουν έρθει ήδη σε επαφή τόσο με την πρωτοβάθμια όσο και με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού, ώστε η εκδήλωση να λάβει πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, και να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.Οι φορείς συμφώνησαν με τον προγραμματισμό των σπουδαστών, και η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου.Από εκεί, ανάλογα και με την συμμετοχή, δεν αποκλείεται να μεταβούν είτε στο Λιμάνι εξωτερικού, είτε στην Εγνατία Οδό, αποκλείοντας την προσωρινά.Τέλος οι φοιτητές καλούν όλη τους πολίτες της Ηγουμενίτσας και της υπόλοιπης Θεσπρωτίας, να σταθούν έμπρακτα δίπλα τους, στηρίζοντας τα συμφέροντά τους που σε μεγάλο βαθμό συμπλέουν με αυτά της μικρής  κοινωνίας της πόλης.

ΚΚΕ : «Όχι στα νέα μέτρα και την κοροϊδία της κυβέρνησης»
 «Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τα μέτρα σφαγιασμού που προετοιμάζουν σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην υποκύψει στην κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικα και διαπραγματεύεται προκειμένου να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα σχετικά με της διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.«Τα νέα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα από τα μνημόνια και τις επιλογές της Ε.Ε. Είναι μέτρα που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ξεπεράσουν την κρίση και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης – τρόικα αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό. Ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού συνδέοντας τον με την ανταγωνιστικότητα και την ανεργία θα οδηγήσει σε νέα συμπίεση μισθών, ειδικά για τους νέους, όπως επιδιώκουν οι μεγαλοεργοδότες» αναφέρει το ΚΚΕ.«Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αφορούν τους επίορκους και τους αργόμισθους. Είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα "διαθεσιμότητα ή απόλυση", αφού ως γνωστόν η διαθεσιμότητα οδηγεί μετά από 12 μήνες σε απόλυση, αν δεν βρεθεί κενή θέση. Στόχος τους είναι το χτύπημα της σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η συγχώνευση φορέων σε κρίσιμους τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.α. με υποβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών προς τις λαϊκές οικογένειες και ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε αυτούς τους τομείς» επισημαίνεται.«Η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες δόσεις για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες κρύβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, αυταπασχολουμένων και φτωχών αγροτών δε μπορούν να πληρώσουν αυτές τις οφειλές, όσες δόσεις κι αν μπουν. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς κατάσχεσης μισθών και συντάξεων και διατηρεί το χαράτσι στα ακίνητα, είτε με τη σημερινή μορφή μέσω της ΔΕΗ είτε με άλλη μέσω της εφορίας» τονίζει το ΚΚΕ.«Ευθύνη στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει ο Περισσός «και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναπαράγουν την ίδια λογική, ότι με μία άλλη διαχείριση, με μία άλλη κυβέρνηση εντός των τειχών της Ε.Ε. και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού. Εγκαλούν την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει μέτρα ανάπτυξης, κρύβοντας ότι αυτή ακριβώς η επιστροφή στην ανάκαμψη είναι που απαιτεί μέτρα τσακίσματος του λαού, φοροασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο, άρση των όποιων περιορισμών, περιβαλλοντικών κ.α., υπάρχουν σήμερα για τις επενδύσεις του». Τέλος, το ΚΚΕ προσθέτει ότι «ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους. Να οργανώσουν την πάλη τους για την άμεση επιβίωση του λαού, για τις συλλογικές συμβάσεις ενάντια στους φόρους και τα χαράτσια, την επιβίωση των ανέργων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων».

Το μυστήριο του « Λευκού καπνού »
Μυστήριο αιώνιων αποτελεί το «σήμα» από το κονγκλάβιο ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει νέο ηγέτη.Ο περίφημος «λευκός καπνός» που ενημερώνει τα 1,2 δισεκατομμύρια των πιστών ότι το κονγκλάβιο εξέλεξε νέο Ποντίφικα αποτελεί προϊόν καύσης των ψηφοδελτίων της εκλογής του με την προσθήκη μία χημικής ουσίας που εμπεριέχεται σε λαχανικά.Αν και η «συνταγή» των χημικών παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλούνται τις δικές τους πηγές στα «άδυτα» του Βατικανού, πρόκειται για χλωριούχο κάλιο, άλας του χλωρίου και του νατρίου.Το χρώμα του είναι λευκό, όπως επίσης αποκτά και διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, κόκκινου κ.α. ανάλογα με τις προσμίξεις που περιέχει.Όταν ένας εκ των υποψήφιος συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 77 ψήφων (τα 2/3), τότε ο αρμόδιος Καρδινάλιος ρίχνει στην σόμπα της Καπελα Σιξτίνα τα ψηφοδέλτια της εκλογής του Πάπας περιχύνοντας τα με χλωριούχο κάλιο. Μια καπνοδόχος διοχετεύει τον καπνό έξω από το παρεκκλήσι σηματοδοτώντας τη θετική εξέλιξη της ψηφοφορίας.Μαύρος καπνός σημαίνει ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για να εκλεγεί Πάπας κι ότι πιθανότατα σωματίδια του χλωριούχου καλίου βάφτηκαν με μπογιά για να αποκτήσουν σκούρο χρώμα, σύμφωνα με τους New York Times.Όταν βγει λευκός καπνός, ο επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων εξέρχεται στον εξώστη του Βατικανού και ανακοινώνει στα λατινικά: «Annuntio vobis gaoudium magnum. Habemus Papam»: σας ανακοινώνω με μεγάλη χαρά ότι εξελέγη Πάπας.

Ισοβίτες με σταθερό μισθό, την ώρα που η κοινωνία πεινάει
Την ώρα που η ανεργία και λιτότητα έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες πολίτες, δύο δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία συνεχίζουν να εισπράττουν το 50% του μισθού τους.Πρόκειται για τους δυο ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, ομολόγησαν και καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου Κάβαλας, Τριάνταφυλλου Κουκούδη το 2009. Αν και έχουν καταδικαστεί, πληρώνονται κανονικά από το ελληνικό δημόσιο, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος».Οι δυο καταδικασθέντες, 50 και 51 ετών, δολοφόνησαν τον 47χρονο δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 και του φόρτωσαν τη «μαύρη τρύπα» των 710.000€.Ομολόγησαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2010.Ο πρώτος σε ισόβια, ο δεύτερος σε 17 χρόνια.Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης αλλά, όπως δικαιούνταν, κατέθεσαν έφεση, η παύση τους ανεστάλη και περιμένουν να κριθεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι αυτό να συνεδριάσει, πληρώνονται το 50% του μισθού τους. Και ακόμη, το δευτεροβάθμιο όργανο δεν έχει συνεδριάσει για την οριστική απόλυσή τους.Έτσι, πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών του, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων.Οι δυο καταδικασθέντες δε δίστασαν να καταθέσουν μήνυση κατά του δημάρχου που αντικατέστησε τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και την προφυλάκισή τους, είχε δώσει εντολή να διακοπεί η μισθοδοσία τους.Η απόφαση αυτή κράτησε έξι μήνες. Γιατί ο Απόστολος Τσακίρης αναγκάστηκε να αποδεσμεύσει τη μισθοδοσία τους για να μην οδηγηθεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος...!

Το έπος της διαφθοράς συνεχίζεται
 Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Οι δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση σκανδαλωδών υποθέσεων στο κύκλωμα των φαρμάκων και στην ΕΡΤ, ενώ διαπιστώνεται και ανεξέλεγκτη χορήγηση συντάξεων. Τραγελαφικές συνέπειες έχει η ανυπαρξία πειθαρχικών οργάνων. Επειδή δεν λειτουργεί Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δύο καταδικασθέντες για δολοφονία εξακολουθούν να μισθοδοτούνται.Tο έπος της διαφθοράς συνεχίζεται. Η απίστευτη υπόθεση του Παγγαίου.Σκότωσαν τον δήμαρχο, αλλά πληρώνονται.Τρία και πλέον χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από δύο δημοτικούς υπαλλήλους, οι δολοφόνοι του, αν και έχουν καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, συνεχίζουν να εισπράττουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους.Είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα μεταξύ εκατοντάδων περιπτώσεων ατιμώρητων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων - ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνονται στη «λίστα της ντροπής» που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής» - και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.

Η NASA Ανακαλύπτει Κρυμμένες Πύλες Στο Μαγνητικό Πεδίο Της Γης
 Ο πλανήτης μας έχει διανύσει πολύ δρόμο επιστημονικών ανακαλύψεων και αποκαλύψεων. Η μη συμβατική επιστήμη έχει αρχίσει να ανακαλύπτει νέες έννοιες της πραγματικότητας που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την αντίληψή μας για τον πλανήτη μας και το εξωγήινο περιβάλλον που το περιβάλλει για πάντα.Αστροπύλες, σκουληκότρυπες, και πύλες έχουν αποτελέσει το αντικείμενο των θεωριών συνωμοσίας και θεωρητικής φυσικής επί δεκαετίες, αλλά αυτό φτάνει στο τέλος καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε την κατανόηση μας για την αληθινή φύση της πραγματικότητας μας.Στη φυσική, μια σκουληκότρυπα ήταν ένα υποθετικό χαρακτηριστικό του χωροχρόνου που αποτελούσε μια συντόμευση μέσα στο χώρο-χρόνο. Συχνά αναρωτιόμαστε πώς οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν μέχρι τη γη και η ύπαρξη της θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές εξηγήσεις.Αν και οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά έχουν ανακαλύψει, όλα αυτά ανοίγουν στο μυαλό πολλές νέες δυνατότητες. Όσον αφορά την μετατροπή της επιστημονικής φαντασίας σε πραγματικότητα η επιστήμη δείχνει ότι συμβαίνει αρκετά συχνά στις μέρες μας και η NASA έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα ανακοινώνοντας την ανακάλυψη κρυφών πυλών στο μαγνητικό πεδίο της Γης .Η NASA ονομάζει αυτά τα σημεία X-points ή περιοχές διάχυσης ηλεκτρονίων. Είναι μέρη όπου το μαγνητικό πεδίο της Γης συνδέεται με το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια συνεχή διαδρομή που οδηγεί από τον πλανήτη μας στην ατμόσφαιρα του ήλιου, η οποία είναι 93 εκατομμύρια μίλια μακριά.H NASA χρησιμοποίησε το διαστημόπλοιο της ΘΕΜΙΣ , καθώς και τους ευρωπαϊκούς συλλέκτες ανιχνευτές (European Cluster probe), για να εξετάσει αυτό το φαινόμενο. Βρήκαν ότι οι πύλες ανοίγουν και κλείνουν δεκάδες φορές κάθε μέρα. Είναι αστείο, γιατί υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα σημεία προς τον ήλιο αποτελούν μία τεράστια ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ για τους «θεούς» και το πέρασμα τους, μπροστά και πίσω, προς άλλες διαστάσεις και σύμπαντα.Οι πύλες που η NASA έχει ανακαλύψει συνήθως βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και οι περισσότερες από αυτές είναι βραχύβιες. Άλλες είναι τεράστιες και συνεχείς. Όσο οι επιστήμονες μπορούν να καθορίσουν, οι πύλες βοηθούν στη μεταφορά τόνων μαγνητικών φορτισμένων σωματίδιων που πηγάζουν από τον Ήλιο και τα οποία προκαλούν τα βόρεια και νότια φώτα και τις γεωμαγνητικές καταιγίδες. Βοηθούν στη μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από τον Ήλιου στη Γη.Το 2014, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, θα ξεκινήσει μια νέα αποστολή που ονομάζεται Magnetospheric, κλίμακα πολλαπλών αποστολών (MMS), η οποία θα περιλαμβάνει τέσσερα διαστημόπλοια που θα κυκλώσουν τη Γη για να εντοπίσουν και να μελετήσουν στη συνέχεια, αυτές τις πύλες.Θα εντοπίσουν τα σημεία όπου η Γη και τα μαγνητικά πεδία του Ήλιου συνδέονται και σχηματίζουν αυτές τις ανεξήγητες πύλες. Η NASA χρηματοδότησε το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα για αυτή τη μελέτη, αλλά εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρο ως προς το ποιες είναι αυτές οι πύλες.Αυτό που έχουν καταφέρει είναι η παρατήρηση των φορτισμένων σωματιδίων που ρέουν μέσα από αυτές και που προκαλούν ηλεκτρο-μαγνητικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα της Γης. Οι Μαγνητικές πύλες είναι αόρατες, ασταθείς και αβέβαιες. Ανοίγουν και κλείνουν χωρίς θέρμανση και δεν υπάρχουν σημεία καθοδήγησης είπε ο Δρ Scudder, από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Η Μεταφυσική Φαινομενική Αντίθεση
 Η Φιλοσοφία του Ζεν αν θέλουμε να το αντιπαραβάλουμε με κάποιο άλλο σύστημα σκέψης, δεν είναι θρησκεία, μα τέχνη, ζωγραφική, ποίηση. Δεν έχει σκοπό, δεν έχει επιχειρήματα, δογματισμούς, απλώς τραγουδάει ένα μη γνωστό τραγούδι, απαγγέλει μια μαγική ποίηση .Ο ίδιος ο πυρήνας του Ζεν είναι ασκητικός και απαιτεί πειθαρχία. Δεν αναφέρεται στην αλαζονεία του εγώ, στην επιθετικότητα προς την όποια πραγματικότητα. Δεν πιστεύει στην τυφλή αγάπη, αλλά στην αγάπη των πράξεων και στην καλοπροαίρετη διάθεση. Πιστεύει ότι αν συμμετέχουμε στην πραγματικότητα της στιγμής, τότε η ίδια η στιγμή της πραγματικότητα, μας αποκαλύπτει τα μυστήριά της.Το Ζεν δημιουργεί διάθεση συμμετοχής. Είναι τέχνη, ύμνος στην ζωή, ποίηση, καθαρή ποίηση.Η θρησκεία είναι προσανατολισμένη στον νου. Η τέχνη όμως και ειδικότερα η ποίηση είναι περισσότερο συνολική. Η ποίηση ασχολείται περισσότερο με την ομορφιά και η ομορφιά είναι μη βίαιη, η ομορφιά των πράξεων είναι αγάπη, η ομορφιά της φύσης είναι αρμονία, ενώ οι θρησκείες είναι το ακριβώς αντίθετο.Ο ερευνητής του Ζεν κοιτάζει μέσα στην πραγματικότητα, για να ανακαλύψει την ομορφιά το τραγούδι των πουλιών, στα φύλλα των δέντρων, στο χορό των ψαριών, στα σύννεφα, στην αστραπή, στη θάλασσα, στην άμμο, σε μια στάλα από την απέραντη θάλασσα. Εκεί ανακαλύπτει την ομορφιά, το αρμονικό το θείο, γιατί εκεί υπάρχει και όχι μέσα στους ναούς των ανθρώπων.Το Ζεν είναι ενεργητικό ενώ ταυτόχρονα αδρανές και υπομονετικό. Γι’ αυτό, στο Ζεν, το κάθισμα χωρίς σκέψεις και λέξεις, είναι ένας από τους σημαντικότερους διαλογισμούς. Απλώς κάθεσαι. Οι άνθρωποι του Ζεν λένε ότι αν απλώς κάθεσαι, χωρίς να κάνεις τίποτα, τα πράματα συμβαίνουν.Τα πράματα συμβαίνουν από μόνα τους. Δεν χρειάζεται να τα κυνηγάς εσύ, να τρέχεις από πίσω τους, να τα ψάχνεις. Θα έρθουν. Εσύ απλώς κάθισε στην γαλήνη, με καλοπροαίρετη διάθεση και άδειο νου.Αν μπορείς να καθίσεις σιωπηλά, αν μπορείς να πέσεις σ’ αυτή την τρομερή ηρεμία, αν μπορείς να χαλαρώσεις τον εαυτό σου, αν μπορείς να παρατήσεις όλες τις εντάσεις και να γίνεις μια σιωπηλή λίμνη, χωρίς να πηγαίνεις πουθενά, χωρίς να ψάχνεις τίποτα, ο ήλιος ανατέλλει από μόνος του και έρχεται η μέρα, τα πράγματα να γίνονται είτε ΕΣΥ τρέχεις είτε δεν τρέχεις. Το να έχεις την ψευδαίσθηση πως εσύ κάνεις τα πράγματα να γίνονται είναι αλήθεια, μα τα κάνεις μόνον όταν «δεν κάνεις τίποτε».Αυτά γίνονται μέσα στην Δράση εκεί που υπάρχει η απουσία της. Στην Μη πράξη στην Μη Δράση. Αυτή η φαινομενική αντίφαση είναι που το κάνει να φαίνεται ακατανόητο, μα δεν είναι στ αλήθεια. Αν το εφαρμόσεις, με επιμονή και πειθαρχία, αντιλαμβάνεσαι πως μέσα στην Μη Πράξη, υπάρχει τόσο Δράση κι Ενέργεια, όση απαιτείται για την δημιουργία ενός σύμπαντος.Αν υπάρχει κάτι μεταφυσικό είναι αυτή ακριβώς η φαινομενική αντίθεση και η δυνατότητα κατανόησης της.Ελάχιστοι άνθρωποι στον Δυτικό τουλάχιστον κόσμο μπορούν να σταθούν χωρίς να κάνουν και να σκέφτονται απολύτως τίποτε. Είναι ό,τι πιο τρομερό γι αυτούς το να καθίσουν έστω για για λίγο μαζί με τον εαυτό τους, γι αυτό και έχουν εφεύρει όλες αυτές τις αθλιότητες που αποκαλούν «διασκέδαση». Διασκεδάζω το λεξικό αναφέρεται ως διασκορπίζω, διαλύω και αυτό ακριβώς κάνουν, Διασκορπίζονται, Διαλύονται δηλ. το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεται να είναι , Ολόκληροι και Άτμητοι.Η λέξη αιώνιο στο λεξικό, αναφέρεται ως «για πάντα». Δεν είναι όμως αυτή η σημασία του αιώνιου. Η αιωνιότητα δεν είναι διάρκεια και έχει τέλος, δεν διαρκεί για πάντα. Αιώνιο είναι το βάθος της στιγμής.Η αιωνιότητα είναι μέρος του εδώ, αυτής ακριβώς της στιγμής. Η αιωνιότητα είναι το αντίθετο του μόνιμου και είναι συνώνυμο της αλλαγής.Αν καταφέρεις να πας βαθιά μέσα στη στιγμή, αν διαλυθείς εντελώς μέσα της, έχεις μια στάλα αιωνιότητας. Όταν ζεις κάθε στιγμή ολοκληρωτικά, Άτμητος και γαλήνιος, ζεις την αιωνιότητα, εδώ και τώρα.>Όταν αστράφτει η αστραπή, πόσο θαυμαστός εκείνος που δεν σκέφτεται πως η ζωή δεν τρέχει γρήγορα.Να είναι οι μέρες σου γρήγορες σαν αστραπή, να ζεις σε μια μόνο στιγμή χιλιάδες χρόνια.Σταμάτα να κοιτάς που είσαι και άρχισε να ονειρεύεσαι που θέλεις να πας.Οι σκέψεις σου θα ακολουθήσουν αμέσως και οι πράξεις σου πολύ σύντομα.

“Ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο” βλέπουν οι Αμερικάνοι
Προκλητικό άρθρο της Wall Street Journal μιλάει για εδαφικές διεκδικήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο.
 “Η Ελλάδα επανέλαβε τις εδαφικές της διεκδικήσεις στο Αιγαίο, όπου η χώρα ευελπιστεί να βρει μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου –ένα σχέδιο, όμως, που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση με την Τουρκία”, γράφει η Wall Street Journal σε ένα άρθρο το οποίο φιλοξενήθηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.Όπως γράφει η Wall Street Journal, "αυτήν την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελλάδας, όπως αυτά απορρέουν από την διεθνή νομοθεσία. Η Άγκυρα, η οποία μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι τα ενεργειακά αποθέματα ανήκουν στην Τουρκία και προειδοποιεί για σχεδόν 20 χρόνια ότι η όποια προσπάθεια για χάραξη νέων συνόρων θα οδηγήσει σε πόλεμο, ζητά τώρα περαιτέρω διάλογο.”.Το ΥΠ.ΕΞ. χρησιμοποιεί τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών με απώτερο στόχο την διεθνή αναγνώριση για την αποκλειστική χρήση της ζώνης των 200 ναυτικών μιλίων, έχοντας ως βάση των ισχυρισμών του, την υπογραφή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η Τουρκία δεν έχει υπογράψει.Για την Ελλάδα, σχολιάζει η Wall Street Journal, το στοίχημα είναι τεράστιο. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν τα εκτιμώμενα αποθέματα υδρογονανθράκων ύψους 100 δισ. δολαρίων, αυτό θα ελάφρυνε το χρέος της χώρας και θα καθιστούσε την Ελλάδα έναν σημαντικό προμηθευτή ενέργειας για την Ευρώπη, η οποία επιθυμεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.Οι Αμερικάνοι προσπαθούν πάση θυσία να παραμείνει η Ελλάδα ένα ακόμη προτεκτοράτο τους. Βασίζονται στη σύμμαχό τους τουρκία, η οποία δεν έχει υπογράψει τις διεθνείς συμβάσεις για το δίκαιο της θάλασσας και πιέζουν με κάθε τρόπο για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Αιγαίου.Ο Σαμαράς διέπραξε εθνικό έγκλημα σύροντας τη χώρα μας σε διάλογο με τους τούρκους. Οποιαδήποτε συζήτηση για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο αρχιπέλαγος αποτελεί συνειδητή προδοσία.

ΤΟ " ΤΕΦΤΕΡΙ " ΤΟΥ ΠΟΡΘΗΤΗ 
 Ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή, που βρίσκονταν επί χρόνια στα αρχεία των σουλτανικών ανακτόρων του Τοπκαπί, ανάβει «φωτιές» για το περιεχόμενο του που δείχνει για άλλη μια φορά την προτίμηση του στα χριστιανικά πρότυπα καθώς και στην ελληνική γλώσσα, τη. οποία μελετούσε επί πολλά χρόνια και του άρεσε να την διαβάζει και επομένως να την ομιλεί.Όπως αποκαλύπτει το τουρκικό περιοδικό, Aktüel, ένα προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή από την παιδική του ηλικία, αποκαλύπτει μερικές άγνωστες και μυστικές μέχρι σήμερα πτυχές του πρώτου σουλτάνου που του άρεσε να τον χαρακτηρίζουν σαν ηγεμόνα της νέας Ρώμης και σαν άξιο διάδοχο του μεγάλου Αλεξάνδρου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων.Το σημειωματάριο αυτό που αποτελείται από 180 μικρές σελίδες, είχε γίνει επί πολλά χρόνια αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διαμάχης μεταξύ των Τούρκων μελετητών αν πράγματι ανήκε στον Πορθητή της Κωνσταντινούπολης, στον Fetih, όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι που τον έχουν αναγάγει σε μεγάλο σύμβολο της σύγχρονης Τουρκίας. Τελικά ένα ειδικός καθηγητής, ο Sühey Ünver, κατάφερε να αποδείξει μετά από κοπιαστικές μελέτες ότι αυτό είναι πράγματι το προσωπικό σημειωματάριο του Μωάμεθ του Πορθητή. Αλλά το εντυπωσιακό δεν ήταν ότι ανακαλύφθηκε και πιστοποιήθηκε το προσωπικό αυτό «τεφτέρι» του Πορθητή, αλλά το περιεχόμενο του, που αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προτίμηση του προς τα ελληνικά και χριστιανικά σύμβολα και πρότυπα. Όπως αποκαλύπτει και το περιοδικό Aktuel, ανάμεσα στις σημειώσεις του Μωάμεθ διακρίνονταν η προτίμηση του προς το ελληνικό αλφάβητο, άλλη μια απόδειξη πως του άρεσε να γράφει και να διαβάζει στα ελληνικά, την μητρική γλώσσα της μητέρας του, αλλά και το πιο εντυπωσιακό, αναπαρίστανται χριστιανικά πορτραίτα, άλλη μια ένδειξη της προτίμησης που είχε ο Μωάμεθ προς της ελληνική ορθοδοξία, ένα θέμα που συχνά προκαλεί έντονες συζητήσεις ακόμα και σήμερα στην Τουρκία. Η αποκάλυψη αυτή του τουρκικού περιοδικού, έρχεται «καπάκι» σε ένα επίσης σχετικό δημοσίευμα της ισλαμικής τουρκικής εφημερίδας, Takvim, στις 15 Φεβρουαρίου με τον εντυπωσιακό τίτλο, «Fatih Hırıstiyan mıydı!», δηλαδή «Ο Φετίχ ήταν χριστιανός». Το δημοσίευα αυτό ανοίγει ένα καινούργιο κύκλο συζητήσεων για την πραγματική ταυτότητα του Μωάμεθ του Πορθητή και αν πράγματι ο πρώτος Οθωμανός σουλτάνος που κατέλαβε την βασιλίδα των πόλεων ήταν κρυπτοχριστιανός, ή κατά το τέλος της ζωής του τελικά ασπάστηκε την Ορθοδοξία που ήταν και η θρησκεία της μητέρας του την οποία αγαπούσε υπερβολικά και από την οποία είχε μάθει να απαγγέλλει το «Πάτερ υμών».




Δεν υπάρχουν σχόλια: